Afgestudeerden

Ben je pas afgestudeerd? Ben je aan je laatste jaar bezig? Of ben je al aan het werk, maar wil je een baan die meer uitdaging biedt of voldoening geeft?

Of wil je graag werken in het buitenland? In de nabijheid van het senior management? Met de allerbeste collega's? Een dynamische dagtaak?

We horen graag van dynamische jonge mensen die bij ons high-performing team willen komen werken.

Bij ons vind je een unieke werkcultuur, die je altijd stimuleert om dingen ter discussie te stellen en ideeën aan te dragen.

Als dit op jouw lijf is geschreven, dan is Hilti wellicht het ideale startpunt voor jouw carrière.

“Ik heb geen achtergrond in sales. Ik merkte op de carrièrebeurs dat bedrijven eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in je zijn als je de juiste ervaring hebt. Maar Hilti stond overal voor open. Ze waren meer geïnteresseerd in mij dan in de studie die ik aan het doen was.”

Andreas, Project Manager, Global Logistics

Leer onze business kennen

Wanneer je bij Hilti gaat werken, kom je in een team van mensen met verschillende opleidingen maar met dezelfde instelling. Wij leiden jou verder op voor een spannende en gevarieerde loopbaan.

De meeste pas afgestudeerden beginnen als accountmanager, omdat dat de beste en snelste manier is om te weten te komen hoe ons bedrijf werkt. Het is bovendien een geweldige plek om ons (en jezelf) te laten zien uit welk hout je gesneden bent.

Als jij continu sterk presteert, krijg je bij ons alle gelegenheid om je vaardigheden te ontwikkelen en je horizon te verbreden. Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, dan kun je je kennis gaan toepassen in een ander departement van het bedrijf, misschien zelfs in een compleet ander land.

Je volgende stap kan marketing of finance zijn, maar ook logistiek of onderzoek. Misschien ben jij de juiste man of vrouw voor ons senior management of voor een mooie technische functie. Welke weg je ook volgt, bij ons krijg je meteen veel verantwoordelijkheid, met daarbij de opleidingen en ondersteuning die je nodig hebt voor je verdere carrière.

Zeg niet zomaar sales

Als accountmanager bij Hilti heb je een adviserende rol in de meest professionele zin. Het is jouw taak om nieuwe contacten te leggen met klanten die aangeven daarin geïnteresseerd te zijn en om de relatie met bestaande klanten verder te verstevigen. De meeste klanten kennen onze producten al en zijn concreet geïnteresseerd.

Het is een spannende, 'hands-on' functie. Je bent betrokken bij de meest inspirerende projecten. Die kunnen gaan van veelbesproken wolkenkrabbers, stadions of spoorlijnen tot het stap voor stap verbeteren van het leven voor gewone mensen. Veel van onze producten zijn speciaal gemaakt om levens te redden en gebouwen te beschermen bij brand of aardbevingen.

 

Twijfel je of sales wel iets is voor jou? Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je in het wilde weg moet gaan zitten bellen. Verbaas jezelf. Dat overkomt veel van onze mensen. Ze beginnen na hun studie als accountmanager in de veronderstelling zo snel mogelijk over te stappen. Maar tot hun eigen grote verbazing willen ze blijven, omdat het zo'n leuk en dankbaar onderdeel van het bedrijf is.

Sommige van onze beste accountmanagers hadden nooit gedacht in de bouw te zullen werken. Er zijn mensen bij met een technische opleiding of bedrijfsmanagement, maar net zo goed mensen die geschiedenis of Frans hebben gestudeerd. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze met hun energie, moed, scherpe geest en competitieve ingesteldheid geknipt zijn voor de rol. We hebben een goede mix van mensen. Succes is het resultaat van teamwork en kunnen, ongeacht achtergrond.

We leiden je op, we dagen je uit en we belonen je

Qua opleiding en ontwikkeling is Hilti een unieke werkgever. Het is de beloning die je krijgt voor je harde werken en goede resultaten.

Iedereen in ons team wordt persoonlijk gecoacht. En de deur staat altijd open als je hulp of advies nodig hebt. We hebben ook een heel grondig evaluatieproces. Bij ons wordt iedereen jaarlijks gescreend aan de hand van een soort carrièretraject. Zo komen we te weten hoe we onze mensen kunnen laten groeien met nieuwe kansen en uitdagingen. Het is een manier om je skills uit te breiden, je ambitie te voeden en nieuwe deuren te openen.

Het lijkt misschien vergezocht, maar enkele van onze high performers zijn van accountmanagement overgestapt naar HR, of van finance in Hongkong naar marketing in Frankrijk.

Als je je maximaal inzet, goed samenwerkt en consequent goed presteert, kun je bij Hilti heel snel doorstoten naar een leidinggevende functie. Veel van onze accountmanagers bereiken hun eerste managementfunctie wanneer ze tussen de 25 en bijna 30 zijn. 80% van onze managementfuncties vullen wij in met interne kandidaten. Daaruit blijkt wel hoezeer wij onze mensen waarderen.

De juiste werkgever

Wanneer je solliciteert bij Hilti, krijg je meteen een indruk van ons.

Je krijg snel (eerlijke!) feedback van ons.

Gaat het om een functie als accountmanager, dan nemen we je mee op een ‘field ride’ om je een dag uit het leven van onze salesteams te laten zien. Je krijgt ook genoeg tijd om met iedereen te praten. Je weet dan meteen met wat voor kaliber mensen je te maken krijgt en wat zij allemaal doen voor onze klanten.

Wil je solliciteren op een bepaalde vacature, ga dan naar onze vacaturepagina en gebruik het filter om te zoeken op vacatures voor pas afgestudeerden. Je kunt solliciteren op meerdere functies tegelijk. Als je niet meteen iets ziet wat bij jou past, stuur ons dan een open sollicitatie. We zullen kijken wat we voor je kunnen doen.

Onze maatschappelijke rol

Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen de normaalste zaak ter wereld. Omdat we een betere toekomst willen creëren, richten we ons op merkbare, duurzame verbeteringen in onze lokale woon- en werkomstandigheden. We doen dit door mensen te helpen zichzelf te helpen.

We raden je aan om actief deel te nemen aan onze MVO-activiteiten in jouw deel van de wereld. Kom van je stoel en rol je mouwen op! En als je nieuwe ideeën hebt over dingen die wij kunnen doen, laat dan maar horen.